Op zoek naar een passende baan?

Vaak gestelde vragen

Wat is payrollen? En wat zijn de voordelen?

Het woord ‘payroll‘ wordt verschillend geïnterpreteerd. Wat is payroll precies? Wij bedoelen met payroll: de dienstverlening waarbij de payroll organisatie ook het werkgeverschap overneemt van haar klanten, niet alleen de loonadministratie. De medewerkers die de klant aan het werk wil hebben komen in dienst bij de payroll organisatie, de klant leent vervolgens het personeel in, alsof het om uitzendkrachten of gedetacheerde medewerkers gaat. Juridisch gezien is er ook nauwelijks verschil met het inhuren van uitzendkrachten of gedetacheerde medewerkers.

Het belangrijkste functionele verschil is dat de meeste P&O taken, zoals werving, selectie, loopbaanbegeleiding en beoordeling, bij de opdrachtgever liggen. De payroll organisatie betaalt de salarissen, de loonheffingen, stuurt de loonstroken en jaaropgaven en draagt meestal het ziekterisico. De opdrachtgever heeft zo veel minder administratieve rompslomp (contractbeheer, contractentelling, gegevensuitvraag door UWV, loonaangifte en betaling loonheffingen) en veel minder financiële risico’s (o.a. 2 jaar loondoorbetalingsplicht bij ziekte).

Is dit geen antwoord op jouw vraag?

Stel hierbij direct jouw eigen vraag. We zullen hem dan binnen 24 uur beantwoorden én opnemen in onze database met vaak gestelde vragen.
Natuurlijk mag je ook telefonisch contact met ons opnemen of langskomen op ons inloopblok.
CAPTCHA Image Reload captchaPlay captcha