Roparunners keren terug in Lelystad

Door: Team Hanzewerk 19-12-2015

Categorieën
:
Nieuws,

Lelystad - Tweede pinksterdag om 14.57 uur kwamen de acht lopers van Roparunteam Lelystad binnen in Rotterdam met 514 kilometer in de benen. Samen met 229 andere teams startten zij in Parijs aan de Roparun.

Acht lopers en vier fietsers zetten deze prestatie neer, met behulp van een team begeleiders, fysiotherapeuten, chauffeurs en cateraars. Zaterdag om 17.04 uur startte het team in Parijs. In bijna 46 uur met een gemiddelde snelheid van 11,26 km/uur kwam het team Rotterdam binnen.

Noodweer en hoge temperaturen
Het was een run van uitersten. Noodweer in Belgie en hoge temperaturen in Frankrijk en Nederland. Prachtige, maar soms ook beangstigende luchten, waarbij de bliksem vlakbij insloeg. Teamcaptain Dennis Geerlings: “Het team heeft weer een fantastische prestatie geleverd. Maar we hebben ook vooral veel plezier gehad. Want afzien doe je het beste als je er met elkaar van geniet. En als je weet waarvoor – en voor velen van ons voor wie - je het doet.'

Mensen met kanker iets extra's bieden
In de weken ervoor werd in totaal zo’n 20.000 euro opgehaald voor het goede doel van de Roparun: mensen die getroffen zijn door kanker iets extra’s bieden. Het motto van de Roparun is 'Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.'

Het team heeft genoten van deze Roparun. Genoten van de doortocht door de Belgische dorpen en steden, genoten van de indrukwekkende ontvangst op de Coolsingel , maar ook genoten van het lopen , het fietsen en het samen neerzetten van de prestatie.

Sponsors erg belangrijk
Grote sponsors, zoals hoofdsponsor Hanzewerk, en sponsors van routedelen en doorkomstplaatsen of de bedrijven die vervoer, eten of andere vorm van ondersteuning beschikbaar stelden, maakten het mogelijk dat de opbrengst geheel ten goede komt aan het goede doel.