Op zoek naar een passende baan?

Lees hier waarom Daniela dit jaar weer meedoet aan FFTK!

Daniela Wiedenhoff doet dit jaar voor de tweede keer mee aan FFTK. "Het is super belangrijk dat deze ziekte genezen kan gaan worden!"

Daniela Wiedenhoff is 16 jaar, zit op het Aeres College in Almere Poort en doet dit jaar voor de tweede keer mee aan Flevoland Fietst Tegen Kanker. Om een beeld te hebben waarom deze sportieve scholieren zich in te zetten voor dit goede doel heeft Daniela een aantal vragen beantwoord. Lees hieronder haar antwoorden en verhaal:

Wat is jouw reden om mee te doen aan FFTK?

Mijn eerste ervaring met FFTK was echt geweldig en de sfeer met de mensen om je heen was een erg fijn gevoel. Dit jaar doe ik weer mee, ik vind het super belangrijk dat deze ziekte genezen kan worden. Zelf doe ik mee omdat deze ziekte ook in mijn familie voorkomt. 24 jaar geleden is mijn moeder naar Nederland gekomen vanuit Brazilië, eenmaal hier zagen ze in het ziekenhuis wat zitten in de baarmoeder. Gelukkig waren ze er op tijd bij en hebben ze het kunnen verwijderen. Daarentegen heeft mijn oom kanker waar hij nog steeds tegen strijdt. De dokters hebben geconstateerd dat het niet meer te redden is dus zal hij niet lang meer leven, maar toch maken we er het beste van. Mijn tante in Brazilië moet veel chemo's ondergaan voor de borstkanker. Zelf kan ik vanuit Nederland natuurlijk moeilijk helpen, maar dit wil ik wel graag. Hierom doe ik mee aan FFTK, zodat ik zo toch wat voor haar kan doen!

Wat is FFTK en hoe zou jij het omschrijven?

FFTK is een organisatie die scholieren een unieke kans geeft om een prestatie te leveren voor hunzelf maar ook voor anderen. FFTK wil ervoor zorgen dat kanker overwonnen kan worden. Dit doen wij door een week in Frankrijk veel geld op te halen en zelf ook de Alpe D'huez op te fietsen. Het is ieder jaar een project dat het hele jaar door een rol speelt. Ook in Nederland halen de scholieren al veel geld op voor het goede doel, dit doen ze door middel van hun eigen creativiteit. Ze mogen zelf een idee bedenken en uitvoeren om zo geld op te kunnen halen. Ik vind FFTK een mooi doel om kinderen een kans te geven om hun dierbaren en anderen te kunnen helpen.

Wat betekent FFTK voor jou?

FFTK betekent voor mij een manier om toch nog iets te kunnen doen voor mijn familie, maar ook voor anderen mensen die strijden tegen kanker. Het is een goed doel waar scholieren tussen de 15 en 18 jaar aan mee kunnen doen. Het mooiste van allemaal vind ik dat hierdoor kinderen wat meer willen doen voor een ander. In de week in Frankrijk ben je ook met een groep waar je echt een band mee krijgt, je wordt hecht met elkaar en leert veel nieuwe mensen kennen. We doen het samen voor één doel: Dat kanker straks een ziekte is die genezen kan worden!

Wil je nog iets zeggen tegen sponsoren die FFTK mogelijk maken?

Ik wil alle sponsors van FFTK hartelijk bedanken voor het sponsoren van dit doel. Zonder jullie zou het niet mogelijk zijn. Ik hoop dat alle sponsors dit doel ook blijven sponsoren en dat er alleen maar meer sponsors bij komen in de komende jaren. Ik ben blij dat veel sponsors al inzien wat voor goed doel FFTK is en hoe scholieren zich hiervoor inzetten. 

Auteur Marlesca Lindeman
Publicatiedatum 29-5-2019 10:00
Share:
LAAT HIER UW VRAAG ACHTERSTEL UW VRAAG
Consultant

Sorry

Op dit moment is er niemand online. Laat uw gegevens hier achter, dan nemen wij contact op.

Bedankt

Bedankt voor de informatie, we nemen snel contact met u op.