Op zoek naar een passende baan?

Sollicitatietips

Welkom op onze sollicitatietips pagina. Hier vind je informatie die je zou kunnen gebruiken bij het solliciteren. Zo kun je informatie lezen over het maken van een CV en de Do's & Don'ts tijdens een sollicitatiegesprek bij de opdrachtgever of een intake-gesprek bij ons op de vestiging.

Ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Zorg dan dat je goed voorbereid bent. Dit scheelt veel stress op de dag zelf. Daarnaast laat je een betere indruk achter bij het bedrijf.

De vacature
Pak de avond van tevoren de vacature er nog een keer bij. Lees het allemaal goed door. Wat voor persoon zoeken zij? En ben jij geschikt? Neem het goed door. Zo kan jij straks vertellen waarom jij precies bent wat zij zoeken.

Klaarleggen
Leg je kleding van tevoren al klaar. Bekijk jezelf even in de spiegel. Ziet je kleding er goed uit? Is het netjes? Dit scheelt je de volgende dag veel stress. Ook weet je zeker dat je er goed uitziet tijdens het gesprek. Zorg ook dat je de dag van tevoren belangrijke documenten print. Dan hoef je daar op de dag zelf niet meer aan te denken en kan je niks vergeten!

Vervoer
Het is handig als je ruim op tijd kijkt waar je heen moet voor de sollicitatie. Kan je erheen fietsen? Of moet je even de auto pakken? Zorg dat je precies weet waar het is en hoe je er moet komen. Op tijd komen is namelijk erg belangrijk.

Vragen (durven) stellen
Lees de vacature nog een keer door. Zijn er nog dingen die je wil weten? Moet je bijvoorbeeld vaak een weekend- of avonddienst draaien? Is je werk ver weg? Wat voor persoon zoeken ze? Noteer je vragen. Door zelf vragen te stellen tijdens het gesprek, kom je meer te weten over de functie. Dan weet jij beter of je de functie leuk vindt en ziet het bedrijf dat je interesse toont.

Verdere tips!

Denk ook aan het volgende:

  • Zoek het bedrijf op bij Google. Dan weet je gelijk wat voor soort bedrijf het is.
  • Bereid je voor op vragen die ze aan je kunnen stellen. ‘Waarom ben je geschikt voor deze functie?’, ‘Wat zijn je sterkste punten’ of ‘Vertel eens over jezelf’. Allemaal vragen die je kan verwachten.
  • Ga op tijd slapen. Dan ben je de volgende dag fris en fit!
  • Vraag  je contactpersoon bij Hanzewerk om meer informatie over het bedrijf.